DRIJFVERENANALYSE

Om effectiviteit binnen het team te stimuleren is het belangrijk een goed beeld te krijgen van de verhoudingen binnen een team en de beweegredenen van individuele werknemers. Scopra gebruikt hiervoor de drijfverenanalyse van Profile Dynamics®. Dit instrument laat zien met wie mensen liever wel en liever niet samenwerken, welke leiderschapsstijl ze ontwikkelen en de manier waarop ze communiceren. Scopra biedt zowel voor organisaties als voor particulieren een drijverenanalyse aan. Lees hieronder wat we voor je kunnen betekenen.

DRIJFVERENANALYSE VOOR ORGANISATIES

De drijfverenanalyse van Profile Dynamics® is gebaseerd op de theorie van waardensystemen van Dr. Clare W. Graves. Een persoonlijk scoreprofiel op de zeven kleuren wordt bepaald aan de hand van het invullen van een online vragenlijst en neemt ca. 25 minuten in beslag. Op basis van de individuele uitkomsten stelt Scopra een teamprofiel op. Zelfs afdelingen en complete organisaties kunnen doorgelicht worden. Organisaties krijgen hiermee inzicht waar kwaliteiten en mogelijke spanningen liggen, maar zien ook waar medewerkers elkaar versterken en aanvullen en waar dus nog kansen liggen. Je krijgt concrete aanbevelingen om jouw team effectiever te maken. Een drijfverenanalyse kan ook ingezet worden bij MD-trajecten, traineeships en werving en selectie.

DRIJFVERENANALYSE VOOR PARTICULIEREN

Profile Dynamics® is speciaal ontwikkeld voor analyse van drijfveren. Drives bepalen hoe je je werk doet, met wie je liever wel en liever niet samenwerkt, welke leiderschapsstijl je ontwikkelt en de manier waarop je communiceert. Een drijfverenanalyse maakt je duidelijk waar je energie van krijgt en wat je energie kost. Het helpt je effectiever te communiceren doordat je leert aan te sluiten op de drijfveren (het wereldbeeld) van iemand anders. Het maken van de drijfverenanalyse neemt ca. 25 minuten in beslag. Je ontvangt een kleurrijk rapport en een uitgebreide mondelinge toelichting.

Lezing Arnold van Calker,
Olympisch bobsleeër

In de topsport is het noodzakelijk om te excelleren en je te onderscheiden van de concurrentie. Zeker in een sport waar een honderdste van een seconde het verschil kan zijn tussen goud en zilver. De atleten, de piloot, de kleding, het materiaal, de samenwerking, de coaching... Alle facetten die invloed hebben op het resultaat moeten van excellent niveau zijn. Alleen dan komt de gedroomde medaille binnen bereik. In februari 2009 behaalde het Nederlands bobsleeteam een unieke prestatie in de Werelbekerwedstrijd in Konigssee. Er werd een tweede plaats behaald. De verwachtingen richting Vancouver 2010 werden opgeschroefd. De beslissing om tijdens de Olympische spelen van Vancouver niet van start te gaan, zorgde bij velen voor onbegrip. Een inspirerend verhaal dat is opgebouwd uit krachtige metaforen, een eyeopener! Boek deze lezing door contact met ons op te nemen.

Maak een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek!

Contact