Over Scopra

Scopra biedt inzicht, geeft kleur en inspireert bij loopbaanadvies, coaching en trainingen.
Op een eigen, praktische en gedegen manier creëert Scopra ruimte voor ontwikkeling van mens, team en organisatie.
Door de unieke combinatie van kennis over drijfveren en coaching met paarden brengt Scopra balans tussen buiten en binnen.
Scopra betekent ‘hij ontdekt’. Het logo van Scopra straalt vrijheid uit, energie, beweging en richtinggevend (niet sturend). Van onder de grond, naar boven de grond en van hard werken naar genieten. De eend staat centraal in het logo. Eenden drijven moeiteloos en sierlijk op het water. Om voedsel te halen duiken ze soms wel 30 meter diep. Ze staan symbool voor water, energie, voor het nauw in contact blijven met (diepe) emoties en er moeiteloos mee omgaan. Ze kunnen harmonieus mee drijven op het komen en gaan van alles in het leven.

Persoon achter Scopra

Marian Staal is eigenaar van Scopra. Marian heeft Scopra in 2007 opgericht met als doel mensen en organisaties krachtiger te maken door het bewust maken van hun drijfveren, kwaliteiten en het spiegelen van gedrag.

Scopra is erg betrokken bij het onderwijs. Marian heeft diverse functies in het onderwijsveld bekleed. Na haar studie kennis en educatiemanagement begon zij haar onderwijsloopbaan in het voortgezet onderwijs als docent. Gedreven door het (h)erkennen en optimaal benutten van ieders kwaliteiten, heeft Marian zich steeds meer toegelegd op projecten gericht op scholingsadvies, teamontwikkeling en coaching. Dankzij de master pedagogiek die zij inmiddels heeft afgerond, heeft Marian extra kennis en ervaringen opgedaan omtrent innovaties en veranderingen.

Scopra's kracht

Adviseren


Inspireren

Motiveren

Aanpak

Scopra biedt scholingsadvies, drijfverenanalyse en coaching met paarden aan voor organisaties en particulieren. Tijdens een oriënterend gesprek wordt ingegaan op jouw vragen en thema’s als organisatie of particulier. Dit gesprek is bedoeld om kennis te maken en om te onderzoeken of onze werkwijze bij je past. Vanuit jouw huidige situatie kijken we welke vragen, ideeën en wensen je nu hebt en ook hoe je hiermee omgaat. Ieder traject is maatwerk. Op basis van jouw vraag en doelstellingen wordt het traject uitgevoerd om te komen tot de gewenste situatie.

Marian werkt met de drijfverenanalyses van Profile Dynamics® en de methodiek van ‘het paard als spiegel’ van Horsense. De volgende diensten worden aangeboden:

* Coaching
* Loopbaanadvies
* Outplacement
* Talentontwikkeling
* Organisatieontwikkeling
* Educatieprogramma’s